Lees alle blogs
In 5 stappen naar duurzaam wonen
Op 28 oktober is de Nationale Klimaatweek van start gegaan. De week die in het teken staat van klimaatbewuster leven, werken én slimmer energie opwekken. Afgelopen week nog werden we met onze neus op de feiten gedrukt; de temperatuur stijgt deze eeuw ten minste 2,7°C. We moeten hier dus met elkaar écht iets aan doen. De Rijksoverheid wil nóg meer burgers en organisaties inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, daar doen wij natuurlijk graag aan mee. Met de volgende 5 stappen slaag jij er ook in om duurzamer te gaan wonen.
Verduurzamen van je bestaande woning - GroenerWonen
Afgelopen periode kozen veel mensen ervoor hun eigen woning te verbouwen. Iedereen zat gedwongen thuis en dan ga je met andere ogen naar je woonomstandigheden kijken. Je wilt immers zo lekker mogelijkwonen, vooral als je meer dan ooit tijd thuis doorbrengt. Er was ook een stijging te zien in het aantal huishoudens dat naast verbouwwerkzaamheden ook direct de woning verduurzaamde. Onder het mom ‘alswe dan toch gaan verbouwen, kunnen we het slim combineren met verduurzamen’.

Samenwerking met Villa Pardoes
Een hypotheek met of zonder NHG, wat is het verschil?
Een hypotheek afsluiten met of zonder NHG. Wat is het verschil? En wat past er bij je situatie? Ik leg het graag aan je uit.
Geldzaken met Saskia Buursink - GroenerWonen
Terwijl ik deze eerste column voor GroenerWonen schrijf, stormt het in Nederland. Dat is normaal voor de tijd van het jaar, maar steeds vaker hebben we te maken met extreme klimaatomstandigheden, zoals hitte en enorme regenval. Het zijn de bekende, zichtbare gevolgen van de klimaatverandering. Het IPCC-rapport, de klimaatconferentie in Glasgow én alle mediaberichten vertellen een helder verhaal: de aarde warmt in rap tempo op.
Starten? Koop slim!
Een nieuw huis kopen? Dat is voor bijna iedereen een ingrijpende en spannende gebeurtenis. Maar voor starters die een eerste woning kopen is dat helemaal het geval. Ik herinner me nog de aankoop van mijn eerste huis: het leuke was de zoektocht, daarna begon het echte werk: taxatie, onderhandelingen, hypotheekgesprekken, bouwdepot, keuringen en verborgen gebreken. De moed zakte ons soms in de schoenen. Gelukkig kregen we de nodige hulp van onze adviseur.
Scherp op ongebruikelijke transacties
‘Witwassen’. Je hebt er vast al eens van gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk? Wat doet Lot Hypotheken eraan om witwaspraktijken te voorkomen?
Hoe werkt een renteaanbod?
Heb je een fijn huis gevonden én is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Tijd om je hypotheek écht te gaan regelen. Samen met je hypotheekadviseur maak je de definitieve keuze voor een passende hypotheek en vervolgens vraagt diegene een renteaanbod voor je aan. Maar wat is een renteaanbod precies? Wat is het verschil tussen een renteaanbod en een hypotheekofferte? En waar moet je op letten?