Inloggen MijnLot

Hypotheek oversluiten naar Lot

Het oversluiten van je hypotheek betekent dat je je huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Bij Lot vinden we het belangrijk dat je een hypotheek hebt die goed past bij jouw persoonlijke situatie en levensstijl. Met een aantrekkelijke rente en goede voorwaarden, zodat jij de ruimte hebt om je ultieme thuis te realiseren. Wij denken graag met je mee.

Wat zijn de voordelen van oversluiten

Wanneer is oversluiten interessant?

De rentevaste periode van jouw huidige hypotheek loopt af

Loopt je rentevaste periode af? Dan kun je in veel gevallen je hypotheek vergoedingsvrij aflossen.

Je wilt gebruik maken van een lagere hypotheekrente

Door over te sluiten naar een hypotheek met een lagere rente dan jouw huidige rente, kun je besparen op je maandlasten. Maar let op: het oversluiten van je hypotheek kost ook geld. Denk daarbij aan een eventuele vergoeding voor vervroegd aflossen (ook wel ‘vergoedingsrente’ genoemd) en de advies- en/of bemiddelingskosten, taxatiekosten en notariskosten. Even rekenen dus, zodat je precies weet wat je kunt besparen. Je hypotheekadviseur kan je hiermee helpen.

Je wilt gaan verbouwen of verduurzamen

Je kunt er voor kiezen om je hypotheek over te sluiten en een nieuwe, hogere hypotheek af te sluiten. Op die manier kun je je verbouwing financieren én gelijk profiteren van een lagere rente.

Je wilt een hypotheek met NHG

Kwam je bij de aankoop van je woning niet in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie? De NHG-grens is in 2024 verhoogd naar €435.000, inclusief eventuele verbouwingskosten. Ga je verduurzamen? Dan is het zelfs mogelijk om tot €461.100 te lenen. Ligt jouw hypotheek onder dit bedrag? Dan kun je mogelijk oversluiten naar een hypotheek met NHG én profiteren van de voordelen daarvan.

Jouw persoonlijke situatie is gewijzigd

Een hypotheek sluit je voor een langere periode af en in die periode kan er natuurlijk veel veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een andere baan, gezinsuitbreiding, tweede verdiener of een erfenis. In zo’n geval is het een goed idee om uit te zoeken of je hypotheek nog wel bij je past en of oversluiten verstandig is.

Je wilt een andere hypotheek

In de afgelopen jaren zijn de regels voor hypotheken veranderd. Daarom is het slim om regelmatig te kijken of je huidige hypotheek nog steeds goed bij je past. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om je aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd aflost.

Veelgestelde vragen over oversluiten

Vind een hypotheekadviseur
Klaar voor een nieuwe hypotheek?

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Er komt veel kijken bij het oversluiten van je hypotheek. De hypotheken van Lot kun je alleen afsluiten via een hypotheekadviseur. De adviseur geeft je persoonlijk hypotheekadvies én regelt de hypotheek voor je.