Inloggen MijnLot
Verhuiskriebels?

Hypotheek voor een volgende woning 

Klaar voor een volgende stap om te wonen zoals jij dat graag voor je ziet? Ga je voor meer groen in de omgeving of juist de gezellige drukte van een stad. Bekijk hier de mogelijkheden.

Nieuwe hypotheek voor de volgende koopwoning

Sta je op het punt om een nieuwe woning te kopen of te laten bouwen? Dan heb je waarschijnlijk al een plekje waar je nu woont. Voor je nieuwe droomwoning heb je een nieuwe hypotheek nodig. Misschien kun je je huidige hypotheek meenemen, of is het slimmer om over te stappen naar een andere geldverstrekker. Er komt nogal wat kijken bij het regelen van de financiën voor een andere woning. Op deze pagina leggen we je daar meer over uit.

Bereken je hypotheek

Met de rekentool bereken je zelf eenvoudig hoeveel jij maximaal kunt lenen.

  • * Verplicht in te voeren

Resultaat

Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

Je maximale hypotheek
± € 0
Je bruto maandlasten
± € 0

Je woning (ver)kopen met...

Overwaarde

Is de waarde van je woning hoger dan je hypotheek? Dan spreek je van overwaarde. Die overwaarde kun je op verschillende manieren en gebruiken. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een andere woning, een verbouwing of verduurzaming van je woning. Het kan invloed hebben op de hypotheekrenteaftrek.

Restschuld

Als je je woning verkoopt, kan het gebeuren dat de opbrengst lager is dan wat je nog aan hypotheek moet betalen. Dit noemen we een restschuld. Heb of verwacht jij een restschuld? In sommige gevallen is het mogelijk om jouw restschuld mee te financieren met een nieuwe hypotheek.

Overbrugging

Een overbruggingshypotheek is een tijdelijke lening. Deze lening stelt je in staat om de verwachte overwaarde van je huidige woning te gebruiken voor de aankoop van je nieuwe woning. Simpel gezegd: je leent het bedrag dat je verwacht over te houden na de verkoop van je oude woning.

Heb je al een Lot hypotheek?

Als je gaat verhuizen kan je ervoor kiezen om jouw huidige hypotheek mee te nemen. De hypotheekvorm, de resterende hoofdsom en de basisrente voor de resterende rentevaste periode van de lening blijven hetzelfde. Ook de looptijd verandert niet. Je kunt tot 6 maanden na het aflossen van je Lot hypotheek gebruik maken van de verhuisregeling.

Vind een hypotheekadviseur
Klaar voor een volgende stap

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Er komt veel kijken bij het aankopen van een volgende woning. De hypotheken van Lot kun je alleen afsluiten via een hypotheekadviseur. De adviseur geeft je persoonlijk hypotheekadvies én regelt de hypotheek voor je.