Inloggen MijnLot
Klaar voor een volgende stap!

Hypotheek meenemen

Als je je woning verkoopt en een nieuwe woning koopt, kan het aantrekkelijk zijn om je huidige Lot hypotheek mee te nemen. Bijvoorbeeld als de rente in je huidige contract lager is dan de actuele rente. Het meenemen of meeverhuizen van je hypotheek wordt ook wel de verhuisregeling of meeneemhypotheek genoemd. Met deze regeling kun je profiteren van je oorspronkelijke, lagere rente, zelfs als de rente in de toekomst stijgt.

Wat houdt het meenemen van een hypotheek in?

Als je kiest voor een meeneemhypotheek sluit je eigenlijk wel een nieuwe hypotheek af, maar neem je je huidige hypotheekrente, maandlasten en andere voorwaarden mee. Dat zit zo: je mag voor het bedrag dat nog van je oude hypotheek resteert je oude voorwaarden meenemen. Voor het deel dat je extra wilt lenen, geldt de huidige hypotheekrente. Het belangrijkste is dat je deze meeneemhypotheek alleen kan regelen bij dezelfde hypotheekverstrekker.

De belangrijkste kenmerken

Huis 2

Waarom je hypotheek meenemen?

Het is dus vooral interessant om je rente mee te nemen als je huidige hypotheek een lagere rente heeft dan die van je eventuele nieuwe hypotheek. De voordelen zijn dan:

  • Je hebt een lagere hypotheekrente
  • Je hebt lagere maandlasten
  • Je blijft bij jouw ”vertrouwde” hypotheekaanbieder

Hypotheekrente meenemen. Wat zijn de voorwaarden en mogelijkheden?

Neem direct verduurzaming mee

Voor de groene doeners onder ons: het deel van de lening dat je specifiek voor duurzaamheidsmaatregelen hebt afgesloten, samen met het duurzaamheidsdepot, kun je helaas niet meenemen naar je nieuwe woning. Wel kan je een nieuwe duurzaamheidshypotheek aanvragen. Dit is een mooie stimulans om ook je nieuwe huis duurzamer te maken.

Vind een hypotheekadviseur

Vragen over het meenemen van jouw Lot hypotheek?

Bespreek deze vragen met jouw persoonlijke hypotheekadviseur. Er komt namelijk een hoop bij kijken als je jouw hypotheek wilt meenemen. Daar hoort ook een goed persoonlijk advies bij.