Inloggen MijnLot

Hypotheek verhogen

Wil je jouw hypotheek verhogen voor een verbouwing of verduurzaming van je woning? Of heb je extra geld nodig voor een grote uitgave? Er zijn verschillende mogelijkheden om je hypotheek te verhogen. Wat het beste bij jou past is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Asset 46

Waarvoor je hypotheek verhogen

Verbouwen of verduurzamen

Mogelijk kun je je bestaande hypotheek verhogen en zo je overwaarde gebruiken voor een verbouwing of het energiezuiniger maken van je huis. Het bedrag komt in een bouwdepot. Hiermee kun je de rekeningen betalen. Je hebt 2 jaar de tijd om je droomhuis te realiseren.

Dromen realiseren

Grote aanschaf die niet gerelateerd is aan je woning, dit noemen we ook wel consumptieve opnamen.

Voordelen van hypotheek verhogen

Nadelen van hypotheek verhogen

Hoe werkt hypotheek verhogen?

Je kunt op twee verschillende manieren je hypotheek verhogen. Hoe je dat het beste kunt doen, hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Tweede hypotheek afsluiten

Staat jouw bestaande hypotheek niet hoger ingeschreven? Dan is het misschien mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. Hiervoor moet je wel naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken. Je betaalt hiervoor notaris- en inschrijvingskosten. Een onafhankelijke hypotheekadviseur bespreekt samen met jou wat er mogelijk is in jouw situatie.

Onderhands verhogen

Als jouw bestaande hypotheek in het kadaster hoger ingeschreven staat dan het bedrag wat je nu leent of je hebt door aflossing van je bestaande hypotheek inmiddels ruimte tussen het ingeschreven bedrag en je huidige hypotheekschuld, dan kun je jouw hypotheek verhogen tot het bedrag waarvoor je hypotheek ingeschreven staat. Dit noemen we onderhands verhogen. Het voordeel is dat je voor het verhogen van je hypotheek niet opnieuw naar de notaris hoeft.

Veelgestelde vragen over hypotheek verhogen

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Het verhogen van jouw hypotheek is een grote financiële beslissing. Laat je vooraf goed informeren door een hypotheekadviseur. De hypotheken van Lot kun je alleen afsluiten via een hypotheekadviseur. De adviseur geeft je persoonlijk hypotheekadvies én regelt de hypotheek voor je.