Inloggen MijnLot

Ondernemers en de Lot duurzaamheidshypotheek

Een duurzaamheidshypotheek met NHG is al mogelijk voor ondernemers die 12 maanden ondernemen! Voor een duurzaamheidshypotheek zonder NHG geldt dat je minimaal 36 maanden moet ondernemen. 

Startende ondernemers die korter dan 3 jaar ondernemen

Ondernemers die korter dan 3 jaar ondernemen, komen alleen in aanmerking voor een duurzaamheidshypotheek met NHG. Zodra wij de aanvraag voor een duurzaamheidshypotheek ontvangen, beoordelen wij of deze met of zonder NHG kan worden aangeboden. Deze informatie vind je terug in het renteaanbod dat je van ons ontvangt. Als het renteaanbod geen NHG vermeldt en je nog geen 36 maanden als ondernemer actief bent, kan een rekenexpert het inkomen niet berekenen en kom je niet in aanmerking voor een duurzaamheidshypotheek.

Hoe wordt jouw inkomen bepaald?

Om er zeker van te zijn dat we het inkomen vanuit jouw onderneming op een verantwoorde en duidelijke manier berekenen, maken wij gebruik van een inkomensverklaring die is opgesteld door een rekenexpert. De rekenexpert kent onze voorwaarden en rekent op basis daarvan uit welk inkomen wij aan kunnen houden voor het berekenen van de maximale hypotheek. Iedere rekenexpert berekent jouw inkomen dus op dezelfde manier.

Inkomensverklaring aanvragen

Een inkomensverklaring vraag je rechtstreeks aan bij een rekenexpert. Houd er rekening mee dat de rekenexpert kosten in rekening brengt voor het opstellen van een inkomensverklaring. Deze kosten betaal je zelf en rechtstreeks aan de rekenexpert. Op de website van de rekenexpert vind je de actuele tarieven.

In het renteaanbod die je van ons hebt ontvangen vind je terug of de duurzaamheidshypotheek met of zonder NHG is aangeboden. Geef dit bij het aanvragen van een inkomensverklaring door aan de rekenexpert, zodat zij hier rekening mee houden bij het berekenen van jouw inkomen. In sommige gevallen moet de rekenexpert bij het berekenen van jouw inkomen er rekening mee houden of de hypotheek met of zonder NHG is.

Let op: Omdat wij pas na ontvangst van alle documenten de definitieve beoordeling van de duurzaamheidshypotheek kunnen uitvoeren, is het mogelijk dat de hypotheekaanvraag niet wordt goedgekeurd. De kosten die je hebt betaald voor een inkomensverklaring worden niet door ons vergoed.

Aanvullende informatie over inkomensverklaringen

Belangrijke aandachtspunten op een rij