Inloggen MijnLot
Doe de hypotheekcheck

Een hypotheek die bij jou past

Je hebt een Lot hypotheek. Deze hypotheek is gebaseerd op de persoonlijke situatie en inkomen op het moment dat je hypotheek is afgesloten. Op deze pagina delen we meer informatie en tips over welke (financiële) keuzes je kan maken tijdens de looptijd van jouw hypotheek.

Huis 2

Kijk naar de toekomst

Je persoonlijke situatie en/of inkomen kan veranderen tijdens de looptijd van je hypotheek. Dit kan betekenen dat de betaalbaarheid van je hypotheek ook kan veranderen. Zo kan je situatie of inkomen veranderen omdat je met pensioen gaat of je hypotheekrenteaftrek stopt. Daarom is het goed je financiële situatie nu alvast te onderzoeken!
Heb je een (deels) aflossingsvrije hypotheek? Bij deze hypotheek betaal je tijdens de looptijd van de lening alleen rente en los je niet af gedurende de looptijd. Aan het einde van de looptijd betaal je de hypotheek in één keer terug. Bijvoorbeeld met je spaargeld, je opgebouwde vermogen of uit de verkoopopbrengst van je woning. Als je de aflossingsvrije hypotheek op de einddatum niet kunt aflossen dan loop je mogelijk een risico.
Hieronder lees je meer over je aflossingsvrije hypotheek, welke veranderingen van invloed kunnen zijn op je persoonlijke situatie en welke mogelijkheden je hebt om je situatie aan te passen. Wil je meer informatie of advies over de beste keuze voor jou? Neem dan contact op met je onafhankelijke adviseur.
DUURZAAM1@3X (608X400px)
Jouw hypotheek altijd bij de hand

Inzicht in jouw hypotheek met de hypotheekcheck

Wil jij zorgeloos blijven wonen, weten wat je straks netto kunt besteden en bekijken of je de hypotheek straks nog kunt betalen? Ga ermee aan de slag! Via jouw eigen MijnLot portal en app kun je de hypotheekcheck doen. 

Wat kan ik doen om mijn hypotheek aan te passen?

Veelgestelde vragen