Inloggen MijnLot
Hypotheek verduurzamen roze
Klein maar fijn

Een hypotheek voor tiny houses

Heb jij een tiny house op het oog? Superleuk! Op deze pagina meer informatie over de mogelijkheden van een Lot hypotheek voor tiny houses.

Wat is een hypotheek voor tiny houses?

De naam zegt het al; een hypotheek speciaal voor het financieren van tiny houses. Het idee van zo’n klein huis is om duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker te leven.

De voorwaarden

Wil je je woning laten taxeren? Vraag goed na bij de taxateur of ze tiny houses taxeren. Of vraag aan jouw hypotheekadviseur voor een taxateur.
Tip van Lot

Klein wonen, grootse voordelen

NHG Hypotheek

De financiering van een tiny house valt vaak binnen de NHG grens. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie op hypotheken tot 435.000 euro (of 461.100 euro met energiebesparende maatregelen). Sluit je een NHG-hypotheek af, dan leen je veiliger. Als je je huis voor minder verkoopt dan nodig is om je hypotheek af te lossen, dan kan de NHG je deze restschuld kwijtschelden. 

Duurzaam

Het bouwen van een kleinere woning betekent automatisch dat er minder materialen (en dus ook minder geld) nodig zijn. Dit aspect maakt de keuze voor een tiny house niet alleen economisch aantrekkelijk, maar ook vriendelijk voor onze planeet. Minder gebruik van materialen betekent immers een lagere belasting voor het milieu.

Minder spullen

Tot slot leidt wonen in een tiny house tot minder consumptie. Minder ruimte betekent simpelweg dat er minder plek is voor spullen. Deze beperking helpt ons om kritischer te zijn over wat we aanschaffen, met als gevolg dat we minder afval produceren. Een win-win voor zowel onze portemonnee als het milieu.

Vind een hypotheekadviseur

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Klaar om de stap te maken naar een tiny house? Ga voor een goed persoonlijk advies naar een onafhankelijke hypotheekadviseur. Lot hypotheken werkt samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs.