Uit elkaar

Uit elkaar gaan of een scheiding brengt veel veranderingen met zich mee en kan ook gevolgen hebben voor de financiële situatie. Dit geldt zeker wanneer klanten samen een koopwoning en hypotheek hebben.

Huis Met Zonnepanelen Te Koop 680 X 1200 Lot Hypotheken

De scenario's

De woning verkopen

Als er wordt besloten om de woning te verkopen, dan zal de opbrengst gebruikt worden om de hypotheek (deels) af te lossen. Afhankelijk van of er sprake is van een restschuld of overwaarde, kan dit gevolgen hebben voor de verdeling van de financiën.

Eén van de klanten blijft in de woning wonen

Wanneer één van de klanten in de gezamenlijke woning blijft wonen, is het belangrijk dat het inkomen toereikend is om de hypotheeklasten alleen te dragen. Dit betekent dat alle kosten die bij het wonen horen, zoals de hypotheek, maar ook de energiekosten, het onderhoud en de belastingen betaald kunnen worden. Lees hier meer over het ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid proces.

Eén van de klanten neemt de hypotheek mee

Na de scheiding kan het zo zijn dat één van hen besluit de hypotheek mee te nemen. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn als de hypotheekrente die de klant nu betaald lager is dan de actuele rente. Bij het overnemen van de hypotheek kunnen de voorwaarden, zoals de looptijd en de verdeling van de hypotheek, wel aangepast worden. Voor meer informatie over wat er komt kijken bij het verhuizen of overnemen van een hypotheek, kun je terecht op onze verhuispagina.

Inzicht in actuele klantdata

Wist je dat je via E-adviseur gebruik kunt maken van de handige meekijkfunctie in de klantomgeving MijnLot? Met meer inzicht in de actuele klantdata wordt adviseren en actief klantbeheer nog makkelijker.

Vragen? Stel ze aan de relatiemanager

Onze relatiemanagers staan voor je klaar! Maak kennis met Jordy Coene of Herco Dekker. Zij leggen je alles uit over Lot, de voordelen, het proces en staan voor je klaar als er vragen zijn.