Duurzaamheidsoplossing voor bestaande klanten

Bij Lot Hypotheken kunnen bestaande klanten via MijnLot zelfstandig of met jouw hulp een duurzaamheidshypotheek aanvragen tot maximaal 25.000 euro voor energiebesparende maatregelen. Dit biedt hen de mogelijkheid om eenvoudig stappen te zetten naar een energiezuinigere woning. Lees hieronder hoe jij jouw klanten kunt ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning, zonder de verplichting tot het geven van advies. 

Wil je meer informatie over onze duurzaamheidshypotheek mét advies, klik dan hier

Tiny House Lot Hypotheken 600X400

Wat is een online duurzaamheidshypotheek?

De duurzaamheidshypotheek is een lening specifiek voor het verduurzamen van de woning. Bekijk hier welke duurzame verbeteringen mogelijk zijn met de hulp van de duurzaamheidshypotheek. Via de online omgeving MijnLot kan de hypotheek worden aangevraagd. Als adviseur kun je hier bij helpen.

Om de duurzaamheidshypotheek voor energiebesparende maatregelen aan te vragen, hoeft de klant alleen te weten hoeveel ze willen lenen. Het is nog niet nodig om precies te weten welke maatregelen ze gaan treffen of wat de exacte kosten zijn.

Belangrijkste kenmerken

De voorwaarden

Duurzame Woning (600 X 300 Px)

Voordeel voor jou als adviseur

Met de verduurzamingsoplossing biedt Lot een efficiënt en snel proces en wordt het verhogen van een hypotheek voor verduurzamingsdoeleinden voor jou en de klant een stuk eenvoudiger. Je kunt de klant met een Lot hypotheek begeleiden bij de aanvraag in de MijnLot omgeving, zonder dat een volledig adviestraject nodig is. Ook kun je in de MijnLot omgeving meekijken.

Duurzaamheidshypotheek aanvragen met jouw hulp

Wil je samen met de klant een duurzaamheidshypotheek aanvragen bij Lot voor het verduurzamen van de woning? Volg dan deze stappen:

Verschillen verduurzamen met of zonder adviesverplichting

Als jouw klant de duurzaamheidshypotheek rechtstreeks aanvraagt via MijnLot, krijgt de klant dezelfde aantrekkelijke (algemene) voorwaarden en rentecondities als bij het aanvragen via een hypotheekadviseur. Er zijn wel een aantal verschillen om rekening mee te houden. Hieronder vind je een handig overzicht met de verschillen.

 

Duurzaamheidshypotheek Advies niet verplicht Advies wel verplicht
Aanvragen via MijnLot HDN
Maximaal bedrag € 25.000 € 35.000 (of hoger bedrag o.b.v. regulier leningdeel)
Verhoging alleen binnen bestaande hypotheekinschrijving Ja Nee
Inkomen aantonen Uitsluitend op basis van UWV overzicht en loonstrook (IBL), mijnpensioenoverzicht en IKV Conform regulier acceptatiebeleid
Afsluitkosten € 250 € 0
Aanvraag combineren met andere verzoeken en/of bestedingsdoelen Niet toegestaan Mogelijk, conform regulier acceptatiebeleid 
Kennis- en ervaringstoets Verplicht indien langer dan 5 jaar geleden de bestaande hypotheek afgesloten of verhoogd. Niet van toepassing

Heb je vragen?

Onze relatiemanagers staan voor je klaar! Maak kennis met Jordy Coene of Herco Dekker. Zij leggen je alles uit over Lot, de voordelen, het proces en staan voor je klaar als er vragen zijn.