Komende periode ga ik in gesprek met adviseurs om hen te spreken over hun kennis, mening en ervaring met Lot Hypotheken. In het derde interview voor de serie Lot & …, ga ik in gesprek met adviseur Jubert van Ham van Hypotheekshop Zoetermeer Dorp, waar ik sinds de start graag mee samenwerk.

Blij met de samenwerking?
Ja, ik ben zeker blij met de samenwerking. Voor mij is Lot lekker ‘recht toe, recht aan’, goede rentes en een aantrekkelijke overbruggingsvoorwaarde van 98%, wat je tegewoordig in de hypotheekmarkt wel nodig hebt om het verschil te maken. Voor bestaande woningen en het oversluiten van hypotheken is Lot een goede partij die ik graag adviseer aan mijn klanten. De snelle verwerking is prettig en ik ben ook tevreden met de offertes die simpel en overzichtelijk voor de klant zijn.

Het persoonlijk contact met Lot is altijd vriendelijk en prettig. Bij de Hypotheekshop Zoetermeer Dorp hebben we ons werksysteem opnieuw ingericht waardoor meer automatisch gaat en ik minder direct contact hoef te hebben. In mijn werk als hypotheekadviseur verzamel ik alle informatie van de klant en doe de digitale aanvraag. Daarna neemt de binnendienst het aanvraagproces over. Maar als het nodig is bel ik op en komen we er altijd samen uit. Dat geeft een gerust gevoel bij mij én de klant.

Verder vragen klanten altijd naar de betrouwbaarheid van jonge hypotheekverstrekkers. Dan vertel ik dat het met Lot Hypotheken wel goed zit, omdat het van NIBC is. Ik kom zelf uit Den Haag en werk in mijn carriere als adviseur al twintig jaar samen met NIBC, een betrouwbare bank met een degelijk verleden.

Verduurzamen ja of nee?
Ja! Het onderwerp verduurzamen en de voordelen voor de klant worden steeds vaker in mijn advies praktijk meegenomen. Door de stijgende energiekosten wordt verduurzamen namelijk voor meer klanten een interessant thema. En het blijft niet bij alleen beter isoleren, ook zonnepanelen en warmtepompen worden besproken. Bij de Hypotheekshop Zoetermeer Dorp blijven we goed op de hoogte door cursussen te volgen en gezamenlijk naar de beleidsontwikkelingen te kijken.

Verduurzamen is een ‘hot topic’ en belangrijk voor de toekomst, maar levert soms ook meer papier- en regelwerk op. Het hierbij ontzorgen van de adviseurs kan interessant worden bij het maken van keuzes. Ik ben blij dat er steeds meer digitale tools beschikbaar komen, zoals de energiebespaartool van Lot. Deze tools geven inzicht in de mogelijkheden op het gebied van verduurzamen. Zo is de klant beter op de hoogte en kan zelf een gedeelte regelen, dat is een win-win situatie voor beiden.

Wat zijn voor jou belangrijke voorwaarden?
De belangrijkste voorwaarden voor mij om Lot Hypotheken te adviseren zijn: goede rentes, de snelheid, de recht-toe-recht-aan benadering, het persoonlijk contact, de 98% overbrugging en de scherpe focus op verduurzamen.

Tips?
Omdat Lot Hypotheken net 2,5 jaar oud is zou ik willen dat ze snel meer bekendheid genieten bij de consumenten, dat maakt het adviseren makkelijker. Daarnaast zou ik de geldigheid van offertes verlengen en naast bestaande woningen en oversluiten ook focussen op nieuwbouw. Verder niets dan lof!


Bedankt Jubert, we gaan samen een roze kleurige toekomst tegemoet. Daar word ik blij van!

Gerelateerde artikels

02 mei 2022

Lot & Rob Jansen van Adviesgroep Deventer

In de Lot & … serie spreek ik geregeld met adviseurs over hun kennis en ervaringen met mijn hypotheken. In de eerste blog sprak ik met Erik van Veen en dit keer had ik een verfrissend gesprek met Rob Jansen. Met 32 jaar werkervaring in de hypothecaire sector, waarvan 22 jaar als zelfstandig ondernemer, kent Rob alle facetten van hypotheken. Zijn drive en passie is om financieel advies voor iedere klant zo eenvoudig en transparant te maken. Klanten staan dan ook altijd op de eerste plaats. Sinds 2016 is Rob eigenaar en financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep in Deventer.

Lees meer
25 april 2022

Partnership met Villa Pardoes

In 2022 heb ik een hypotheek genomen uit huisje ‘Wonderland’ bij Villa Pardoes. Hiermee zorgen we er samen voor dat 6 gezinnen kunnen genieten van een sprookjesachtige vakantie. Dankbaar dat we de handen ineen slaan en ik op deze wijze een kleine steun kan bieden aan de gezinnen. Daarnaast zullen we met de medewerkers van Lot Hypotheken een helpende hand bieden tijdens activiteiten die in de villa plaatsvinden en zullen we deelnemen aan sponsorevents.

Lees meer
19 november 2021

Ondernemers zonder NHG

Vanaf nu kunnen zelfstandig ondernemers ook bij mij terecht voor een hypotheek zonder NHG. Weer een mooie uitbreiding van mijn product waarmee we samen nog meer mensen blij kunnen maken met een passende hypotheek. 

Lees meer