Lot Hypotheken is er ook voor de 57-plusser

Met een nieuwe seniorenpropositie en Tijdelijk Tekort Regeling

Vanaf dit jaar heeft Lot Hypotheken haar productaanbod uitgebreid met een ‘seniorenpropositie’. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor de 57-plusser om een nieuwe woning te kopen of over te sluiten bij Lot Hypotheken. De uitbreiding sluit aan bij de ambities die Lot heeft om haar huidig marktaandeel van 1,9% te vergroten.

In 2022 heeft Lot een marktaandeel gerealiseerd van 1,9%. De komende jaren wil Lot haar marktpositie verder verstevigen en het marktaandeel vergroten. De toevoeging van de seniorenpropositie aan het productaanbod draagt bij aan deze groeiambitie. Ook geeft Lot hiermee verder invulling aan haar doel om meer marktgroepen te bedienen en een bijdrage te leveren aan betere doorstroming van de woningmarkt.

Saskia Buursink, directeur Lot Hypotheken, licht toe: “De 57-plusser is een belangrijke doelgroep voor de woningmarkt. Met deze regeling en ons geoptimaliseerde beleid kunnen we hen nog beter bedienen. Het afgelopen jaar wisten ze ons, samen met het intermediair, al goed te vinden voor herfinancieringen. Met deze uitbreiding hopen we ook de 57-plusser die wil doorstromen naar een nieuw thuis vaker te kunnen helpen aan een passende hypotheek.”

De seniorenpropositie van Lot Hypotheken
Lot volgt de seniorenpropositie van NHG voor hypotheken met en zonder NHG. Dit houdt in dat er kan worden getoetst op basis van werkelijke lasten in plaats van annuïtaire lasten. De maximale verstrekking is 80% van de marktwaarde. Een kortere rentevaste periode met een minimum van 10 jaar is mogelijk wanneer de leeftijd van de jongste aanvragen aan het einde van de rentevast periode minimaal 85 jaar is. Ook biedt Lot de Tijdelijk Tekort Regeling aan; een oplossing voor situaties waarin slechts één van de aanvragers de AOW leeftijd bereikt.

Gerelateerde artikels

02 mei 2022

Lot & Rob Jansen van Adviesgroep Deventer

In de Lot & … serie spreek ik geregeld met adviseurs over hun kennis en ervaringen met mijn hypotheken. In de eerste blog sprak ik met Erik van Veen en dit keer had ik een verfrissend gesprek met Rob Jansen. Met 32 jaar werkervaring in de hypothecaire sector, waarvan 22 jaar als zelfstandig ondernemer, kent Rob alle facetten van hypotheken. Zijn drive en passie is om financieel advies voor iedere klant zo eenvoudig en transparant te maken. Klanten staan dan ook altijd op de eerste plaats. Sinds 2016 is Rob eigenaar en financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep in Deventer.

Lees meer
03 maart 2022

Lot Hypotheken breidt mid-office activiteiten uit met vol...

Lees meer
01 maart 2021

Verduurzaamadvies cadeau

Duurzaamheid is voor mij belangrijk. Daarom krijgen alle klanten die bij mij een hypotheek aanvragen, een persoonlijk verduurzaamadvies cadeau. Met het verduurzaamadvies krijgt de klant kosteloos een huisbezoek, persoonlijk advies, een energiebespaarrapport en vrijblijvende offertes van De Energiebespaarders. Zo verduurzamen we samen! 

Lees meer