Lot Hypotheken is er ook voor de 57-plusser

Met een nieuwe seniorenpropositie en Tijdelijk Tekort Regeling

Vanaf dit jaar heeft Lot Hypotheken haar productaanbod uitgebreid met een ‘seniorenpropositie’. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor de 57-plusser om een nieuwe woning te kopen of over te sluiten bij Lot Hypotheken. De uitbreiding sluit aan bij de ambities die Lot heeft om haar huidig marktaandeel van 1,9% te vergroten.

In 2022 heeft Lot een marktaandeel gerealiseerd van 1,9%. De komende jaren wil Lot haar marktpositie verder verstevigen en het marktaandeel vergroten. De toevoeging van de seniorenpropositie aan het productaanbod draagt bij aan deze groeiambitie. Ook geeft Lot hiermee verder invulling aan haar doel om meer marktgroepen te bedienen en een bijdrage te leveren aan betere doorstroming van de woningmarkt.

Saskia Buursink, directeur Lot Hypotheken, licht toe: “De 57-plusser is een belangrijke doelgroep voor de woningmarkt. Met deze regeling en ons geoptimaliseerde beleid kunnen we hen nog beter bedienen. Het afgelopen jaar wisten ze ons, samen met het intermediair, al goed te vinden voor herfinancieringen. Met deze uitbreiding hopen we ook de 57-plusser die wil doorstromen naar een nieuw thuis vaker te kunnen helpen aan een passende hypotheek.”

De seniorenpropositie van Lot Hypotheken
Lot volgt de seniorenpropositie van NHG voor hypotheken met en zonder NHG. Dit houdt in dat er kan worden getoetst op basis van werkelijke lasten in plaats van annuïtaire lasten. De maximale verstrekking is 80% van de marktwaarde. Een kortere rentevaste periode met een minimum van 10 jaar is mogelijk wanneer de leeftijd van de jongste aanvragen aan het einde van de rentevast periode minimaal 85 jaar is. Ook biedt Lot de Tijdelijk Tekort Regeling aan; een oplossing voor situaties waarin slechts één van de aanvragers de AOW leeftijd bereikt.

Gerelateerde artikels

01 juni 2022

De Gouden Lotus Award gewonnen!

Wow wat ben ik blij! Want ik heb de Gouden Lotus Award als beste hypotheekverstrekker onder de 3 jaar gewonnen. Bedankt alle adviseurs die op mij hebben gestemd. Trots dat we al zo veel mensen blij hebben kunnen maken met een (duurzame) hypotheek.

Lees meer
03 maart 2022

Lot Hypotheken breidt mid-office activiteiten uit met vol...

Lees meer
20 maart 2020

Het coronavirus raakt ons allemaal

Het coronavirus raakt ons allemaal. Onzekerheid, vragen en nieuwe situaties. We passen ons er zo snel en zo goed als we kunnen op aan. Zelfs met een proces dat al digitaal is, heb ook ik een aantal 'corona maatregelen' genomen. Zodat ik hypotheekadviseurs en klanten ook in deze tijd, zo goed mogelijk van dienst kan zijn. En hopelijk toch een beetje blij kan maken.

Lees meer