Lot Hypotheken is er ook voor de 57-plusser

Met een nieuwe seniorenpropositie en Tijdelijk Tekort Regeling

Vanaf dit jaar heeft Lot Hypotheken haar productaanbod uitgebreid met een ‘seniorenpropositie’. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor de 57-plusser om een nieuwe woning te kopen of over te sluiten bij Lot Hypotheken. De uitbreiding sluit aan bij de ambities die Lot heeft om haar huidig marktaandeel van 1,9% te vergroten.

In 2022 heeft Lot een marktaandeel gerealiseerd van 1,9%. De komende jaren wil Lot haar marktpositie verder verstevigen en het marktaandeel vergroten. De toevoeging van de seniorenpropositie aan het productaanbod draagt bij aan deze groeiambitie. Ook geeft Lot hiermee verder invulling aan haar doel om meer marktgroepen te bedienen en een bijdrage te leveren aan betere doorstroming van de woningmarkt.

Saskia Buursink, directeur Lot Hypotheken, licht toe: “De 57-plusser is een belangrijke doelgroep voor de woningmarkt. Met deze regeling en ons geoptimaliseerde beleid kunnen we hen nog beter bedienen. Het afgelopen jaar wisten ze ons, samen met het intermediair, al goed te vinden voor herfinancieringen. Met deze uitbreiding hopen we ook de 57-plusser die wil doorstromen naar een nieuw thuis vaker te kunnen helpen aan een passende hypotheek.”

De seniorenpropositie van Lot Hypotheken
Lot volgt de seniorenpropositie van NHG voor hypotheken met en zonder NHG. Dit houdt in dat er kan worden getoetst op basis van werkelijke lasten in plaats van annuïtaire lasten. De maximale verstrekking is 80% van de marktwaarde. Een kortere rentevaste periode met een minimum van 10 jaar is mogelijk wanneer de leeftijd van de jongste aanvragen aan het einde van de rentevast periode minimaal 85 jaar is. Ook biedt Lot de Tijdelijk Tekort Regeling aan; een oplossing voor situaties waarin slechts één van de aanvragers de AOW leeftijd bereikt.

Gerelateerde artikels

19 september 2022

Huismerk en Lot Hypotheken gaan samenwerken

Vanaf vandaag breidt Huismerk haar hypotheekassortiment uit met Lot Hypotheken. De acceptatie van de hypotheekaanvragen van Lot Hypotheken wordt daarnaast uitbesteed aan de ervaren serviceorganisatie MO.servicing. Voor alle aangesloten advieskantoren van Huismerk geldt dat zij nu ook toegang krijgen tot Lot Hypotheken.

Lees meer
02 mei 2022

Lot & Rob Jansen van Adviesgroep Deventer

In de Lot & … serie spreek ik geregeld met adviseurs over hun kennis en ervaringen met mijn hypotheken. In de eerste blog sprak ik met Erik van Veen en dit keer had ik een verfrissend gesprek met Rob Jansen. Met 32 jaar werkervaring in de hypothecaire sector, waarvan 22 jaar als zelfstandig ondernemer, kent Rob alle facetten van hypotheken. Zijn drive en passie is om financieel advies voor iedere klant zo eenvoudig en transparant te maken. Klanten staan dan ook altijd op de eerste plaats. Sinds 2016 is Rob eigenaar en financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep in Deventer.

Lees meer
01 november 2020

Hypotheken zonder NHG

Vanaf 2 november 2020 bied ik ook hypotheken aan zonder NHG! Zo kunnen we samen nog meer mensen blij maken. Aantrekkelijke rentes, goede voorwaarden en een proces dat staat als een huis.

Lees meer