Lot & Erik van Veen

Klant vanaf de eerste dag

Komende periode ga ik in gesprek met adviseurs om hen te spreken over hun kennis, mening en ervaringen met mijn hypotheken. In deze eerste blog voor de serie Lot & …, ga ik in gesprek met een adviseur waarmee ik sinds mijn start veel samenwerk.

Een goede samenwerking is essentieel om een passend financieel advies te geven aan klanten. Ik doe er alles aan om onze samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen, want daar worden alle partijen nu eenmaal blij van. Zo ook Erik van Veen, eigenaar van de Hypotheker in Meppel en Steenwijk. Sinds de start van Lot Hypotheken heeft hij geregeld hypotheken bij mij aangevraagd. Hij is een man met echte passie voor zijn vak én voor zijn klanten, voor wie hij steeds de beste financiering probeert te regelen. Benieuwd waarom Erik zo blij met mij is, lees het in deze blog.

Afgelopen jaren heb ik vaak samengewerkt met Erik om het beste advies voor zijn klanten te regelen. Want een goede rente is mooi meegenomen, maar de juiste voorwaarden blijken doorslaggevend. Zo valt de mogelijkheid om onbeperkt vergoedingsvrij af te lossen en een ruime overbruggingsverstrekking, in de smaak. Het financiële plaatje van de klanten bij De Hypotheker in Meppel en Steenwijk wordt op deze manier rooskleurig (oftewel: roze kleurig).

Blij met de samenwerking?
“Het snel en gemakkelijk kunnen schakelen met Lot is erg fijn. Geen lange wachttijden, maar vlot antwoord op mijn vragen. Eigenlijk is het hele acceptatieproces van Lot ontzettend goed en snel geregeld. Denk daarbij aan het snelle rente voorstel dat Lot doet en het verdere regelen van de hypotheek tot aan de bindende offerte. Lot is hier wat mij betreft voorloper in”, aldus Erik.

Verduurzamen ja of nee?
Net zoals ik zijn steeds meer huizenkopers en -bezitters bezig met verduurzamen. Want besparen op je maandlasten kan onder andere door het verduurzamen van de woning. Het afgelopen half jaar merkte Erik dat meer klanten bezig zijn met verduurzamen. Dit komt mede door de hogere huizenprijzen, waardoor huisbezitters vaker kiezen voor verbouwen in plaats van verhuizen en dan direct energiebesparende voorzieningen meenemen. Erik nam duurzaamheid altijd al mee in zijn adviesgesprekken, maar hij merkt dat zijn klanten hier nu steeds vaker zelf mee komen. Een mooie ontwikkeling, zeker gezien de opgelegde verduurzamingsmaatregelen vanuit de overheid. Bijvoorbeeld dat in 2050 de energievoorziening bijna helemaal duurzaam moet zijn. Wist je dat ik klanten beloon die gaan verduurzamen? Zo krijgen ze een lagere rente via mijn duurzaamheidshypotheek en een duurzaamheidsadvies cadeau.

Wat zijn voor jou belangrijke voorwaarden?
Naast verduurzamen is ook verhuizen een hot topic. Nog niet eerder hadden hypotheekadviseurs het zo druk met verhuisregelingen. “Een 100% overbruggingshypotheek en een verklaring van een verkoopmakelaar, bespaart de klant al vele euro’s. De mogelijkheid voor een Calcasa Desktop Taxatie® is ook al kostenbesparend. En dat in combinatie met het snelle acceptatieproces zorgt voor blije en tevreden klanten”, zegt Erik.

Tips?
Natuurlijk kan ik altijd nog iets verbeteren, Erik denkt daar graag over mee. Wanneer hij contact heeft met onze accountmanager Jordy Coene, ontvang ik geregeld tips die passen bij de behoeftes van de klant. Bijvoorbeeld de offerteduur van vier maanden die niet voor alle klanten lang genoeg is. Dank je wel voor de tip Erik, ik ga er zeker naar kijken. Gelukkig kunnen we nog steeds veel klanten blij maken.

Bedankt Erik, we gaan samen een roze kleurige toekomst tegemoet. Daar word ik blij van!

27 november 2023

Eindejaarsdata

Het einde van het jaar is weer in zicht. Ook nu regel ik de hypotheek voor de klant gewoon in één dag, zoals je van me gewend bent! Wil de klant nog in 2023 passeren, zorg dan dat het dossier compleet is op uiterlijk 21 december 2023. Voor een bindend aanbod met de normen van 2023 is de deadline voor een compleet dossier 28 december 2023. Zo kunnen we ook aan het einde van het jaar samen mensen blij maken!

Lees meer
02 oktober 2023

Lot biedt energielabelkorting

Vanaf 18 september biedt Lot Hypotheken 0,15% rentekorting voor woningen met een A label of hoger.


Lees meer
31 augustus 2023

Bewustzijn woningverduurzaming groeit onder consumenten

Het onderwerp woningverduurzaming komt steeds meer ter sprake tijdens een hypotheekgesprek. Dit blijkt uit onderzoek van Lot Hypotheken onder 1.500 klanten. Ruim 49% van de ondervraagden geeft aan dat woningverduurzaming is besproken tijdens het hypotheekgesprek. Dit is een lichte stijging ten opzichte van het jaar ervoor (42%). Het bewustzijn over verduurzaming groeit, zeker onder woningkopers.

Lees meer

Gerelateerde artikels

22 september 2022

Wijziging maximale overbrugging

Gelet op de ontwikkelingen op de huizenmarkt pas ik per 3 oktober 2022 mijn maximale overbruggingskrediet aan naar marktconform beleid. Dit betekent dat bij berekening van de maximale overbrugging per 3 oktober 2022 wordt uitgegaan van 90% van de marktwaarde van de bestaande woning indien deze nog niet onherroepelijk is verkocht.

Lees meer
14 april 2022

Actuele klantdata bekijken in E-adviseur

Lees meer
01 november 2020

Hypotheken zonder NHG

Vanaf 2 november 2020 bied ik ook hypotheken aan zonder NHG! Zo kunnen we samen nog meer mensen blij maken. Aantrekkelijke rentes, goede voorwaarden en een proces dat staat als een huis.

Lees meer