Lot & Erik van Veen

Klant vanaf de eerste dag

Komende periode ga ik in gesprek met adviseurs om hen te spreken over hun kennis, mening en ervaringen met mijn hypotheken. In deze eerste blog voor de serie Lot & …, ga ik in gesprek met een adviseur waarmee ik sinds mijn start veel samenwerk.

Een goede samenwerking is essentieel om een passend financieel advies te geven aan klanten. Ik doe er alles aan om onze samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen, want daar worden alle partijen nu eenmaal blij van. Zo ook Erik van Veen, eigenaar van de Hypotheker in Meppel en Steenwijk. Sinds de start van Lot Hypotheken heeft hij geregeld hypotheken bij mij aangevraagd. Hij is een man met echte passie voor zijn vak én voor zijn klanten, voor wie hij steeds de beste financiering probeert te regelen. Benieuwd waarom Erik zo blij met mij is, lees het in deze blog.

Afgelopen jaren heb ik vaak samengewerkt met Erik om het beste advies voor zijn klanten te regelen. Want een goede rente is mooi meegenomen, maar de juiste voorwaarden blijken doorslaggevend. Zo valt de mogelijkheid om onbeperkt vergoedingsvrij af te lossen en een ruime overbruggingsverstrekking, in de smaak. Het financiële plaatje van de klanten bij De Hypotheker in Meppel en Steenwijk wordt op deze manier rooskleurig (oftewel: roze kleurig).

Blij met de samenwerking?
“Het snel en gemakkelijk kunnen schakelen met Lot is erg fijn. Geen lange wachttijden, maar vlot antwoord op mijn vragen. Eigenlijk is het hele acceptatieproces van Lot ontzettend goed en snel geregeld. Denk daarbij aan het snelle rente voorstel dat Lot doet en het verdere regelen van de hypotheek tot aan de bindende offerte. Lot is hier wat mij betreft voorloper in”, aldus Erik.

Verduurzamen ja of nee?
Net zoals ik zijn steeds meer huizenkopers en -bezitters bezig met verduurzamen. Want besparen op je maandlasten kan onder andere door het verduurzamen van de woning. Het afgelopen half jaar merkte Erik dat meer klanten bezig zijn met verduurzamen. Dit komt mede door de hogere huizenprijzen, waardoor huisbezitters vaker kiezen voor verbouwen in plaats van verhuizen en dan direct energiebesparende voorzieningen meenemen. Erik nam duurzaamheid altijd al mee in zijn adviesgesprekken, maar hij merkt dat zijn klanten hier nu steeds vaker zelf mee komen. Een mooie ontwikkeling, zeker gezien de opgelegde verduurzamingsmaatregelen vanuit de overheid. Bijvoorbeeld dat in 2050 de energievoorziening bijna helemaal duurzaam moet zijn. Wist je dat ik klanten beloon die gaan verduurzamen? Zo krijgen ze een lagere rente via mijn duurzaamheidshypotheek en een duurzaamheidsadvies cadeau.

Wat zijn voor jou belangrijke voorwaarden?
Naast verduurzamen is ook verhuizen een hot topic. Nog niet eerder hadden hypotheekadviseurs het zo druk met verhuisregelingen. “Een 100% overbruggingshypotheek en een verklaring van een verkoopmakelaar, bespaart de klant al vele euro’s. De mogelijkheid voor een desktop taxatie is ook al kostenbesparend. En dat in combinatie met het snelle acceptatieproces zorgt voor blije en tevreden klanten”, zegt Erik.

Tips?
Natuurlijk kan ik altijd nog iets verbeteren, Erik denkt daar graag over mee. Wanneer hij contact heeft met onze accountmanager Jordy Coene, ontvang ik geregeld tips die passen bij de behoeftes van de klant. Bijvoorbeeld de offerteduur van vier maanden die niet voor alle klanten lang genoeg is. Dank je wel voor de tip Erik, ik ga er zeker naar kijken. Gelukkig kunnen we nog steeds veel klanten blij maken.

Bedankt Erik, we gaan samen een roze kleurige toekomst tegemoet. Daar word ik blij van!

27 februari 2023

Lot Hypotheken verlengt samenwerking met Villa Pardoes

Lot Hypotheken verlengt de samenwerking met Villa Pardoes. Afgelopen jaar begon Lot met de samenwerking en nam een hypotheek op huisje ‘Wonderland’. Hierdoor konden gezinnen gedurende het jaar genieten van een zorgeloze vakantie. Ook dit jaar verleent Lot weer een hypotheek, wordt er geholpen met de activiteiten in de Villa en wordt er deelgenomen aan diverse sponsorevents.

Lees meer
22 februari 2023

Informatie ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Lees meer
31 januari 2023

Lot Hypotheken is er ook voor de 57-plusser

Lees meer

Gerelateerde artikels

22 februari 2023

Informatie ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Lees meer
01 juni 2022

De Gouden Lotus Award gewonnen!

Wow wat ben ik blij! Want ik heb de Gouden Lotus Award als beste hypotheekverstrekker onder de 3 jaar gewonnen. Bedankt alle adviseurs die op mij hebben gestemd. Trots dat we al zo veel mensen blij hebben kunnen maken met een (duurzame) hypotheek.

Lees meer
14 april 2022

Actuele klantdata bekijken in E-adviseur

Lees meer