Lot & Erik van Veen

Klant vanaf de eerste dag

Komende periode ga ik in gesprek met adviseurs om hen te spreken over hun kennis, mening en ervaringen met mijn hypotheken. In deze eerste blog voor de serie Lot & …, ga ik in gesprek met een adviseur waarmee ik sinds mijn start veel samenwerk.

Een goede samenwerking is essentieel om een passend financieel advies te geven aan klanten. Ik doe er alles aan om onze samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen, want daar worden alle partijen nu eenmaal blij van. Zo ook Erik van Veen, eigenaar van de Hypotheker in Meppel en Steenwijk. Sinds de start van Lot Hypotheken heeft hij geregeld hypotheken bij mij aangevraagd. Hij is een man met echte passie voor zijn vak én voor zijn klanten, voor wie hij steeds de beste financiering probeert te regelen. Benieuwd waarom Erik zo blij met mij is, lees het in deze blog.

Afgelopen jaren heb ik vaak samengewerkt met Erik om het beste advies voor zijn klanten te regelen. Want een goede rente is mooi meegenomen, maar de juiste voorwaarden blijken doorslaggevend. Zo valt de mogelijkheid om onbeperkt vergoedingsvrij af te lossen en een ruime overbruggingsverstrekking, in de smaak. Het financiële plaatje van de klanten bij De Hypotheker in Meppel en Steenwijk wordt op deze manier rooskleurig (oftewel: roze kleurig).

Blij met de samenwerking?
“Het snel en gemakkelijk kunnen schakelen met Lot is erg fijn. Geen lange wachttijden, maar vlot antwoord op mijn vragen. Eigenlijk is het hele acceptatieproces van Lot ontzettend goed en snel geregeld. Denk daarbij aan het snelle rente voorstel dat Lot doet en het verdere regelen van de hypotheek tot aan de bindende offerte. Lot is hier wat mij betreft voorloper in”, aldus Erik.

Verduurzamen ja of nee?
Net zoals ik zijn steeds meer huizenkopers en -bezitters bezig met verduurzamen. Want besparen op je maandlasten kan onder andere door het verduurzamen van de woning. Het afgelopen half jaar merkte Erik dat meer klanten bezig zijn met verduurzamen. Dit komt mede door de hogere huizenprijzen, waardoor huisbezitters vaker kiezen voor verbouwen in plaats van verhuizen en dan direct energiebesparende voorzieningen meenemen. Erik nam duurzaamheid altijd al mee in zijn adviesgesprekken, maar hij merkt dat zijn klanten hier nu steeds vaker zelf mee komen. Een mooie ontwikkeling, zeker gezien de opgelegde verduurzamingsmaatregelen vanuit de overheid. Bijvoorbeeld dat in 2050 de energievoorziening bijna helemaal duurzaam moet zijn. Wist je dat ik klanten beloon die gaan verduurzamen? Zo krijgen ze een lagere rente via mijn duurzaamheidshypotheek en een duurzaamheidsadvies cadeau.

Wat zijn voor jou belangrijke voorwaarden?
Naast verduurzamen is ook verhuizen een hot topic. Nog niet eerder hadden hypotheekadviseurs het zo druk met verhuisregelingen. “Een 100% overbruggingshypotheek en een verklaring van een verkoopmakelaar, bespaart de klant al vele euro’s. De mogelijkheid voor een desktop taxatie is ook al kostenbesparend. En dat in combinatie met het snelle acceptatieproces zorgt voor blije en tevreden klanten”, zegt Erik.

Tips?
Natuurlijk kan ik altijd nog iets verbeteren, Erik denkt daar graag over mee. Wanneer hij contact heeft met onze accountmanager Jordy Coene, ontvang ik geregeld tips die passen bij de behoeftes van de klant. Bijvoorbeeld de offerteduur van vier maanden die niet voor alle klanten lang genoeg is. Dank je wel voor de tip Erik, ik ga er zeker naar kijken. Gelukkig kunnen we nog steeds veel klanten blij maken.

Bedankt Erik, we gaan samen een roze kleurige toekomst tegemoet. Daar word ik blij van!

22 september 2022

Wijziging maximale overbrugging

Gelet op de ontwikkelingen op de huizenmarkt pas ik per 3 oktober 2022 mijn maximale overbruggingskrediet aan naar marktconform beleid. Dit betekent dat bij berekening van de maximale overbrugging per 3 oktober 2022 wordt uitgegaan van 90% van de marktwaarde van de bestaande woning indien deze nog niet onherroepelijk is verkocht.

Lees meer
19 september 2022

Huismerk en Lot Hypotheken gaan samenwerken

Vanaf vandaag breidt Huismerk haar hypotheekassortiment uit met Lot Hypotheken. De acceptatie van de hypotheekaanvragen van Lot Hypotheken wordt daarnaast uitbesteed aan de ervaren serviceorganisatie MO.servicing. Voor alle aangesloten advieskantoren van Huismerk geldt dat zij nu ook toegang krijgen tot Lot Hypotheken.

Lees meer
01 juni 2022

De Gouden Lotus Award gewonnen!

Wow wat ben ik blij! Want ik heb de Gouden Lotus Award als beste hypotheekverstrekker onder de 3 jaar gewonnen. Bedankt alle adviseurs die op mij hebben gestemd. Trots dat we al zo veel mensen blij hebben kunnen maken met een (duurzame) hypotheek.

Lees meer

Gerelateerde artikels

02 mei 2022

Lot & Rob Jansen van Adviesgroep Deventer

In de Lot & … serie spreek ik geregeld met adviseurs over hun kennis en ervaringen met mijn hypotheken. In de eerste blog sprak ik met Erik van Veen en dit keer had ik een verfrissend gesprek met Rob Jansen. Met 32 jaar werkervaring in de hypothecaire sector, waarvan 22 jaar als zelfstandig ondernemer, kent Rob alle facetten van hypotheken. Zijn drive en passie is om financieel advies voor iedere klant zo eenvoudig en transparant te maken. Klanten staan dan ook altijd op de eerste plaats. Sinds 2016 is Rob eigenaar en financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep in Deventer.

Lees meer
25 april 2022

Partnership met Villa Pardoes

In 2022 heb ik een hypotheek genomen op huisje ‘Wonderland’ bij Villa Pardoes. Hiermee zorgen we er samen voor dat 6 gezinnen kunnen genieten van een sprookjesachtige vakantie. Dankbaar dat we de handen ineen slaan en ik op deze wijze een kleine steun kan bieden aan de gezinnen. Daarnaast zullen we met de medewerkers van Lot Hypotheken een helpende hand bieden tijdens activiteiten die in de villa plaatsvinden en zullen we deelnemen aan sponsorevents.

Lees meer
19 november 2021

Ondernemers zonder NHG

Vanaf nu kunnen zelfstandig ondernemers ook bij mij terecht voor een hypotheek zonder NHG. Weer een mooie uitbreiding van mijn product waarmee we samen nog meer mensen blij kunnen maken met een passende hypotheek. 

Lees meer