Snel en makkelijk hypotheekproces

Maak gebruik van Ockto

Om het hypotheekproces sneller en makkelijker te maken ondersteunt Lot het gebruik van brondata. Wanneer de klant de brondata via de Ockto-app heeft aangeleverd, kun je die ook via HDN met de aanvraag meesturen. Door het gebruik van brondata via Ockto hoeven er minder documenten te worden aangeleverd. En houd je meer tijd over om woonwensen waar te maken.

Nieuw: OcktoID

Vanaf 2 april kunnen klanten zich eenvoudig en veilig identificeren met OcktoID, een dienst ontwikkeld door Ockto. Dit gebeurt via iDIN en de BasisRegistratie Personen (BRP). Een kopie van het identiteitsbewijs is daarmee niet meer nodig. Klanten hoeven nu één document minder aan te leveren, wat resulteert in meer gemak voor klant én adviseur door minder papierwerk, minder kans op fouten en een nog snellere afhandeling van dossiers.

Welke documenten opvragen via Brondata?

Huidige documenten Ockto/iWize databron Document vervalt
Persoonsgegevens Basis Registratie Personen Geen document;
zorgt voor FTR (BKR e.d.)"
Bewijs inschrijving van beëindiging geregistreerd partnerschap/huwelijk Basis Registratie Personen
Werkgeversverklaring UWV verzekeringsbericht
Uitkeringsspecificatie UWV verzekeringsbericht
UPO/Pensioenoverzicht MPO pensioenoverzicht
Identiteitsbewijs OcktoID (iDIN + BRP)
Bewijs studieschuld DUO
Huidige hypotheek Belastingdienst VIA
Bewijs eigen middelen Belastingdienst VIA

De voordelen van brondata

Hoe werkt Ockto?

Webinar over het gebruik van brondata

Onlangs gaven we in samenwerking met Accelerate en Ockto een webinar met waardevolle inzichten en praktische tips over het slim gebruik van brondata om jouw werk als financieel adviseur te optimaliseren. Leer hoe het benutten van brondata niet alleen zorgt voor meer efficiëntie, maar ook bijdraagt aan een verbeterde klantervaring en hogere klanttevredenheid.