Lot biedt energielabel korting

18 september 2023, Den Haag. Vanaf 18 september geeft Lot Hypotheken een rentekorting voor woningen met een energielabel A of hoger. Woningkopers die bewust kiezen voor duurzaamheid, dragen hiermee niet alleen bij aan een groenere toekomst, maar worden ook financieel beloond. Bestaande klanten van Lot profiteren van dezelfde rentekorting wanneerzij bij renteherziening aan de voorwaarden voldoen.

Met deze stap benadrukt Lot Hypotheken het groeiende belang van verduurzaming op de woningmarkt. Met de toenemende bewustwording van klimaatverandering en de noodzaak onze ecologische voetafdruk te verminderen, wordt het energielabel van een woning een steeds belangrijkere factor voor kopers.

“We zijn blij dat we nu klanten kunnen belonen met een energielabel korting. Hierdoor wordt het voor woningzoekers aantrekkelijker om voor duurzamere woningen te gaan”, aldus, Saskia Buursink Directeur Lot Hypotheken. “Wij hebben ons altijd gericht op alle energielabels en ons vooral ingezet om woningen met minder goed labels te verbeteren. Dat blijven we ook doen. We weten echter ook dat financiële beloningen als deze effect kunnen hebben op het gedrag van de consument en de keuzes die gemaakt worden. Met deze aanpassing hopen we een nog positievere bijdrage te leveren”.

De energielabel korting geldt voor hypotheken zonder NHG en een rentevaste periode van 10 jaar. Dit is een eerste stap richting mogelijke bredere energielabel differentiatie bij Lot Hypotheken.

De Toekomst van Duurzaam Wonen
Lot Hypotheken gelooft sterk in de toekomst van duurzaam wonen en is vastbesloten om deze overgang te ondersteunen. Daarom blijft Lot zich inzetten om verduurzaming aantrekkelijk te maken en de bewustwording rondom woningverduurzaming te vergroten.

Gerelateerde artikels

31 januari 2023

Lot Hypotheken is er ook voor de 57-plusser

Lees meer
01 juni 2022

De Gouden Lotus Award gewonnen!

Wow wat ben ik blij! Want ik heb de Gouden Lotus Award als beste hypotheekverstrekker onder de 3 jaar gewonnen. Bedankt alle adviseurs die op mij hebben gestemd. Trots dat we al zo veel mensen blij hebben kunnen maken met een (duurzame) hypotheek.

Lees meer
28 februari 2022

Lot wil huizenbezitters in beweging krijgen met nieuwe en...

Onderzoek van Lot Hypotheken* toont aan dat slechts 17% van haar klanten zelf actief het onderwerp woningverduurzaming aansnijdt tijdens een hypotheekadviestraject. Om de bewustwording bij huizenzoekers en -bezitters te vergroten en de drempel tot verduurzamen te verlagen, introduceert Lot vandaag een energiebespaartool op haar consumentenwebsite. De nieuwe tool geeft consumenten heel eenvoudig inzicht in de kostenbesparing die verduurzaming van de woning oplevert.

Lees meer